BİL Kültür Eğitim A.Ş.; 1994 yılında, toplumsal sorumluluklarının bilincinde, çağın değişen dinamiklerine hızla uyum gösteren, Türkiye'nin en büyük sermayesinin eğitimli insan gücü olduğuna inanan akademisyen ve iş adamlarının bir araya gelmesiyle kurulmuş ve BİL Holding'in ilk yapı taşlarından olmuştur.

 

İstikrarla yürüdüğü bu yolda, eğitim öğretim alanında faaliyetlerini geliştirmiş ve gereksimleri doğrultusunda yatırımlarını sürdürmüştür.

 

Güçlü, dinamik, yenilikçi ve üretken bir yönetim uygulamasını benimseyen ve bilginin egemenliğine inanan BİL Kültür Eğitim A.Ş.'nin lokomotifliğinde başlayan yatırımlar zincirine zaman içerisinde yeni halkalar eklenmiştir. BİL Holding kervanına sırasıyla BİL-Form Matbaacılık, Bilder Ajans Reklamcılık, EK-BİL Matbaacılık, BİL Yayıncılık, Bil Bilişim, Bil Lojistik, Bil Aydın Yayıncılık ve BİL Data kuruluşları da katılmıştır.

 

Bilimsel ve teknik alanlardaki 23 yıllık mazisini birçok şirket ve yüzü aşkın eğtiim kurumu ile boyutlandırmıştır.

Holdingimizin maddi ve manevi destekleri ile kurulan "Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı"nın bünyesindeki öncü ve örnek meslek yüksekokulu "Anadolu Bil M.Y.O" ve çağdaş "İstanbul Aydın Üniversitesi" ülkemizin eğitiminde ilklere imza atmaktadır.

 

Her geçen gün başarı grafiğini daha yukarılara taşıyan ve geleceğe emin adımlarla yürüyen BİL Holding, demokrasiye inanan felsefesiyle çağdaş, yenilikçi projelerini ülkemizin ve insanlığın hizmetine sunmaya devam edecektir.